Thuiswerk info

3 manieren om technisch personeel binnenboord te houden

Geplaatst op

Het grote tekort aan technisch personeel maakt het lastig om goede technici binnenboord te houden. Er zijn heel veel bedrijven die al tijden zoeken naar goed technisch personeel, aangezien er werk genoeg is. Dit maakt het dan ook lastig om het personeel dat al voor je bedrijf werkt, binnenboord te houden. In deze blog geven we 3 tips om de technici binnen je bedrijf te behouden.

Stimuleer zelfstandigheid en eigen inbreng

Laat technisch personeel waar mogelijk vrij in hun werkzaamheden. Door ze constant te controleren, op de vingers te tikken en precies te zeggen wat ze en hoe ze iets moeten doen, kunnen medewerkers sneller geïrriteerd en gefrustreerd raken. Daarom is het belangrijk om technici waar mogelijk wat vrij te laten in hun werkzaamheden. Controleer het resultaat van een werknemer en bemoei je niet voortdurend met details en de manier waarop ze hun taken uitvoeren. Medewerkers worden hierdoor zelfstandig, komen met eigen ideeën en voelen zich gewaardeerd door jou als werkgever.

Creëer doorgroeimogelijkheden

Technisch personeel wil niet stilzitten en persoonlijke ontwikkeling en carrièremogelijkheden zijn erg belangrijk voor met name jongeren. Er zijn een aantal manieren hoe je doorgroeimogelijkheden kunt creëren. Natuurlijk willen technici stappen kunnen maken qua salaris, maar ook qua werkzaamheden en persoonlijke ontwikkeling willen de meeste mensen stappen maken. Stimuleer het daarom om deel te nemen aan cursussen, opleidingen, trainingen, netwerkbijeenkomsten en seminars. Geef medewerkers hiervoor bijvoorbeeld onbetaald verlof. Daarnaast kun je een persoonlijk ontwikkelingsplan maken om samen te overleggen welke stappen de werknemer het komende jaar gaat zetten om zich verder te ontwikkelen.

Zorg voor een aangenaam werkklimaat

Net als op kantoor is het belangrijk dat technici die werkzaam zijn in fabrieken of andere ruimtes, werken in een aangename omstandigheden. Zo moet er voldoende frisse lucht in de ruimte aanwezig zijn en moet het in de zomer niet te warm zijn en in de winter niet te koud. Als werkgever is het ook bij personeel dat op andere locaties aan het werk is, belangrijk om erachter te komen of de arbeidsomstandigheden goed waren. Door hiernaar te vragen voelen technici zich gewaardeerd en voorkom je eventuele onvrede die kan ontstaan door minder goede werkomstandigheden.

Op internet zien we heel veel vacatures voor technici, zoals bijvoorbeeld een vacature industrieel onderhoudsmonteur. Wil je voorkomen dat de industrieel onderhoudsmonteur die voor jou werkzaam is, bij het zien van de vacature enthousiast wordt en gaat solliciteren? Ga dan aan de slag met bovenstaande tips en zorg ervoor dat medewerkers blij zijn om bij je bedrijf te werken. Zo voorkom je een grote uitstroom van technisch personeel.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt in onze blogs allerlei handvatten waarmee je verder kunt komen in je thuiswerk flow.

Contactgegevens

Via info @ thuiswerkinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden