Thuiswerk info

4 tips om beter thuis te werken

Geplaatst op

Thuiswerken wordt steeds populairder in ons land. Steeds meer werkgevers bieden er ook de mogelijkheid toe, of in sommige gevallen moet je wel thuis werken door bijvoorbeeld het hebben van een eigen bedrijf. Maar thuiswerken vereist wel een hoge discipline doordat er veel afleidende factoren meespelen. Om het thuiswerken voor jou zo prettig mogelijk te maken hebben wij 4 tips die jou kunnen helpen.

Een goede scheidingslijn

Het grootste gevaar bij thuiswerken is dat de grens tussen privé en werk vervaagt. Zo ben je snel geneigd andere dingen te gaan doen tijdens je werk tijd. Bijvoorbeeld even snel een boodschapje of een bezoek aan de dokter. Het is belangrijk dit te voorkomen om zo de productiviteit hoog te houden. Zorg er dus voor dat je tijdens je werkuren je niet laat storen door privézaken zoals het huishouden.

Creëer een prettige werkplek

Zorg ervoor dat je een fijne werkplek hebt die je motiveert en inspireert. Als je geen fijn thuiskantoor hebt ga je sneller afleiding zoeken. Zorg daarnaast ook dat je kantoor altijd is opgeruimd, rommel is een van de grote afleiders. Heb je veel papierwerk berg dit netjes op. Een goed optie hierbij kan zijn te kiezen voor een archief opslag. Dit zorgt ervoor dat je thuiskantoor overzichtelijk blijft en je niet te veel documenten overal hebt liggen.

Maak goede afspraken

Het is verleidelijk voor je vrienden en familie om even snel langs te komen als je toch thuis aan het werk bent. Daarom is het belangrijk hier goede afspraken over te maken. Houdt je aan de officiële kantoor uren en houdt die discipline vast. Door het ritme van een kantoor aan te houden met pauzes kan je thuis veel werk verzetten en efficiënt blijven werken.

Leer starten en stoppen

Houdt je aan de eerder besproken kantoor tijden en pauzes. Dit zorgt voor een hoge productiviteit en voor voldoende ontspanning. Wanneer je niet goed leert starten en stoppen heb je kans dat je elke keer gaat overwerken wat ervoor zorgt dat je privé toch gaat mengen met je werk. Zorg dus voor de juiste stop tijden om de productiviteit zo hoog mogelijk te houden en je werk of privé niet te verwaarlozen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt in onze blogs allerlei handvatten waarmee je verder kunt komen in je thuiswerk flow.

Contactgegevens

Via info @ thuiswerkinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden