Thuiswerk info

5 Voordelen van Recruitment Process Outsourcing

Geplaatst op

Of je nu seizoenarbeiders nodig hebt, terugkerende projecten hebt die gekwalificeerd personeel vereisen of geen groot intern rekruteringsteam wenst te behouden, op een bepaald moment kan het nodig zijn om meer werknemers te rekruteren, in dienst te nemen en aan boord te nemen dan je team in zijn eentje aankan. Een goede optie is Recruitment Process Outsourcing (RPO). RPO is voor veel bedrijven een nieuw concept. Wat is RPO nu precies en wat zijn de voordelen?

Wat is Recruitment Process Outsourcing?

RPO is een externe dienstverlener die alle of een deel van zijn rekruteringsprocessen voor een bedrijf overneemt. Deze samenwerking kan zich beperken tot de personeelsbezetting, maar omvat meestal ook andere inspanningen om de kosten, de kwaliteit, de efficiëntie en de risico’s te optimaliseren. De programma’s kunnen bestaan uit:

  • Sourcing
  • Screening
  • Assessmentadministratie
  • coördinatie van gesprekken
  • selectie
  • pre-employment testing
  • offerteadministratie
  • on-boarding
  • nieuwe aanwervingszorg

1. 1. Onderwerp expertise

Het werven, aannemen en aanwerven van de mensen die je nodig hebt om je bedrijf te onderhouden en te laten groeien, kost tijd, moeite en vaardigheden; wanneer je te maken krijgt met grote aantallen mensen die je in dienst neemt, neemt deze behoefte exponentieel toe. De kerncompetentie van een RPO is het werven van personeel. Zij zijn in staat om onmiddellijk in te spelen op je wervings- en rekruteringsbehoeften.

2. 2. Kosten- en tijdwinst

Het stroomlijnen van het rekruteringsproces door middel van een RPO kan leiden tot aanzienlijke besparingen op kosten en tijd. Ze werken aan het verbeteren van de doorlooptijd en de tevredenheid van de inhuurmanager, terwijl de kosten per huurperiode worden verlaagd. Ook kunnen ze betere tarieven bedingen met verschillende dienstverleners.

3. 3. Schaalbaarheid

Seizoensgebonden eisen, nieuwe projecten en nieuwe processen kunnen leiden tot dringende wervingsbehoeften. Organisaties kunnen al snel onderbezet raken, wat kan leiden tot een aantal dure gevolgen, waaronder omzetverlies door lagere productie, overuren en een laag moreel van het personeel. Een RPO biedt schaalbaarheid om onvermijdelijke pieken en dalen in de wervingsactiviteiten te beheren. Het geeft je toegang tot het juiste talent precies wanneer je het nodig hebt. Deze schaalbaarheid stelt bedrijven ook in staat om de vaste kosten van interne rekrutering om te zetten in variabele kosten die naar behoefte kunnen worden aangepast.

4. 4. Toegang tot technologie en tools

Er zijn een aantal instrumenten beschikbaar om de gezondheid en effectiviteit van de wervings- en rekruteringsprocessen van een bedrijf te volgen. RPO-aanbieders hebben toegang tot de nieuwste technologie en tools voor het zoeken naar werk om de mensen te vinden die je nodig hebt. Hun koopkracht kan je ook toelaten om betere prijzen en meer geïntegreerde oplossingen te krijgen, wat je tijd, geld en middelen bespaart.

5. 5. Naleving

Door veranderende wetgeving en technische aspecten zijn werkgevers vaak niet op de hoogte van veranderende arbeidswetgeving en technische aspecten. Een RPO stroomlijnt het wervingsproces en zorgt voor volledige naleving van de wetgeving. De voordelen van een OPO zijn eindeloos. Het opnieuw inrichten van je personeels- en rekruteringsprogramma’s met een gekwalificeerde partner zal een positieve invloed hebben op je bedrijf – en je resultaat

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt in onze blogs allerlei handvatten waarmee je verder kunt komen in je thuiswerk flow.

Contactgegevens

Via info @ thuiswerkinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden