Thuiswerk info

Ben je ontslagen? Hierbij 5 stappen die je kunt ondernemen

Geplaatst op

Of je je ontslag nu aan zag komen of niet, ontslagen worden heeft veel impact, zowel of je mentale gesteldheid als je financiële plaatje. Het is een onzekere periode, maar door de onderstaande stappen hopen we dat je in ieder geval weet wat je moet doen. Onze nummer 1 tip: zet nooit zomaar je handtekening onder een officieel document van je (ex)werkgever. Kijk eerst wat je kan regelen en waar je recht op hebt. Dit zodat je jouw recht op een WW-uitkering bijvoorbeeld niet verliest. Het kan verstandig zijn om een arbeidsrecht advocaat in te schakelen, die je juridisch kunt bijstaan. 

  1. Onderteken niet zomaar iets

Wat we net stiekem ook al gedeeld hebben, zet nooit zomaar je handtekening onder een officieel document. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je hierdoor geen recht meer hebt op een uitkering. Laat je dus goed informeren. Wanneer je al getekend hebt kun je je officieel binnen twee weken nog ‘bedenken’. 

  1. Houd de band met je (ex)werkgever zo goed mogelijk

Ondanks dat je bent ontslagen en er een hoop emoties bij komen kijken, moet je echt proberen rustig te blijven en de band met je (ex)werkgever zo goed mogelijk te houden. Je moet namelijk nog veel dingen met je (ex)werkgever regelen. Daarnaast is het voor jezelf ook een fijn gevoel als je het netjes afsluit. 

  1. Je werkgever moet je een voorstel geven

Wacht rustig af totdat je werkgever met een voorstel komt. Pak hier niet zelf het voortouw in, dat mag officieel gezien ook niet. Heb je een voorstel ontvangen? Laat hem controleren door een arbeidsadvocaat en kijk waar de onderhandelingsmogelijkheden liggen. Zo kun je een tegenvoorstel maken. 

  1. Maak schriftelijk bezwaar tegen het ontslag
  2. Ga alvast op zoek naar een nieuwe baan

Als je niet zonder werk wilt zitten is het echt verstandig om alvast verder te kijken. Een baan kan soms namelijk lang op zich wachten. Neem hier dan ook zelf het initiatief in. Het komt vaak niet aanwaaien helaas! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt in onze blogs allerlei handvatten waarmee je verder kunt komen in je thuiswerk flow.

Contactgegevens

Via info @ thuiswerkinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden