Thuiswerk info

Beroepen zonder thuiswerkmogelijkheden

Geplaatst op

We zien in Nederland en heel de Westerse wereld een toenemende trend voor wat betreft het thuiswerken. Steeds meer werknemers willen graag een klein of groot deel van hun tijd thuiswerken en steeds meer werkgevers voelen zich geroepen om gehoor te geven aan deze wens. Er zijn beroepen die zich hier immers uitstekend voor lenen, zoals de meeste kantoorbanen, administratieve zaken en/of online marketing. Toch zijn er een aantal beroepen die zich hier toch niet helemaal goed voor lenen.

Docent

Steeds vaker horen we verhalen over dat het onderwijs toe is aan vernieuwing. Er wordt ook steeds meer vernieuwd in het onderwijs! We zien steeds vaker dat laptops en andere digitale middelen worden ingezet om de vernieuwing in het onderwijs waar te maken. Thuiswerken zou, op basis van onderwijs via een webcam, een mogelijk alternatief moeten kunnen zijn. Toch wordt er nog vaak gekozen voor de traditionele setting van bijvoorbeeld een docent Nederlands voor de klas met een grote groep scholieren die naar hem/haar hebben te luisteren. De reden hiervoor is omdat de sociale interactie en controle bij schijnt te dragen aan het leerproces. Mogelijk zullen we in de toekomst thuiswerkende leraren zien, maar voorlopig blijft een groot deel voor de klas staan.

Monteurs

Monteurs zijn een andere categorie waarvan je voor een deel zou kunnen verwachten dat ze thuis zouden kunnen werken. Een groot deel van de monteurs zijn immers zzp en een groot deel van hun werkzaamheden bestaan uit het voeren van hun bedrijf. Daarnaast bestaat een groot deel van de werkzaamheden van diagnostisering en daar is het ook niet altijd voor nodig dat de monteur fysiek aanwezig is. Er zou bijvoorbeeld op basis van audiovisueel-digitaal of telefonisch contact al veel werk kunnen worden opgelost. Desalniettemin zul je monteurs nog veelal langs zien komen omdat het door klanten als prettig wordt ervaren wanneer een professional langs komt om de boel vakkundig te beoordelen en te bekijken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt in onze blogs allerlei handvatten waarmee je verder kunt komen in je thuiswerk flow.

Contactgegevens

Via info @ thuiswerkinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden