Thuiswerk info

De voordelen van thuiswerken

Geplaatst op

Waar voorheen slechts weinig bedrijven en organisaties het faciliteerde om vanuit huis te werken, zijn alle bedrijven van over bijna de hele wereld tegenwoordig verplicht om werknemers thuis te laten werken vanwege de coronapandemie. Dit is nodig om de besmettingen een halt toe te groepen en te bevolking te beschermen. Het statement vanuit de overheden wordt echter niet door iedereen gewaardeerd. Zo doen verschillende plot theorieën de ronde en houdt niet iedereen zich aan de ‘nodige’ strenge maatregelen. Ditzelfde geldt voor het thuiswerken, ook hierover zijn de meningen eveneens verdeeld. Sommige werknemers springen een gat in de lucht dat ze nu eindelijk thuis mogen en kunnen werken, terwijl andere liever de hele dag op kantoor zitten. Daarnaast zijn er nog eens mensen die het fijn zouden vinden om beide te combineren. In dit blog behandelen we de voordelen van thuiswerken ten opzichte van het werken op kantoor.

Een beter balans tussen werk en privé

Inherent aan het thuiswerken zijn flexibelere werkschema’s, wat inhoudt dat werknemers een stuk vrijer zijn om hun dagen in te delen zolang het werk maar gedaan wordt. Deze toename in controle over je dagindeling is voor velen van onschatbare waarde en leidt tot grote tevredenheid onder werknemers. Even snel boodschappen doen of een rondje hardlopen tussen de werkzaamheden is nu mogelijk, waardoor men zich een stuk vrijer voelt. Veel werkgevers hebben echter moeite met het bieden van meer vrijheid omdat dit samengaat met een grotere verantwoordelijkheid. Toch groeit het vertrouwen onder werkgevers omdat ze zien dat werknemers tevredener zijn, het werk af is en leidt tot goede resultaten.

Een duurzaam effect

Doordat mensen vanuit huis werken, zijn er een stuk minder auto’s op de weg, waardoor het een stuk milieuvriendelijk is. De ecologische voetafdruk van een onderneming wordt hierdoor flink verkleint. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de ondernemers zelf is het een teken dat de onderneming gezond en duurzaam is.

Productiviteit stijgt

Dankzij de flexibele werkomstandigheden zijn werknemers in staat om zelf hun tijd in te delen, waardoor de productiviteit enorm verhoogd wordt. Werknemers kunnen zich beter concentreren en worden minder afgeleid door collega’s. Op die manier werk je een stuk productiever, waardoor het werk een stuk sneller en prettiger gaat.

Uitzonderingen

Voor sommige werknemers is het werken vanuit huis een werkelijk nachtmerrie. Met name voor volwassenen met kleine kinderen in huis, is het vrijwel onmogelijk om je voor langere tijd te concentreren en productief bezig te zijn. Ondanks de maatregelen het niet toestaan dat iedereen op kantoor blijft werken, zijn er nog voldoende mogelijkheden om in een kantooromgeving te blijven werken. Zo kunnen ondernemers bijvoorbeeld kantooruimtes huren voor werknemers die hier behoefte aan hebben. Er zijn verschillende organisaties die deze dienst aanbieden zoals Verzamelgebouw Reeuwijk, die kantoorruimtes in Reeuwijk verhuurd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt in onze blogs allerlei handvatten waarmee je verder kunt komen in je thuiswerk flow.

Contactgegevens

Via info @ thuiswerkinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden