Thuiswerk info

Hoe werkt no cure no pay incasso?

Geplaatst op

Heel het internet staat vol met incassobureaus die adverteren met de term ‘No cure no pay incasso’. Toch is er ook genoeg te lezen over mensen die klagen dat er kosten in rekening zijn gebracht bij een incassozaak die niet succesvol afliep. Hoe kan dat? In deze blog vertellen we je hoe no cure no pay incasso werkt. Daarnaast geven we tips over waar je op moet letten bij het kiezen van een incassobureau.

Het incassoproces

Het proces van incasso is in twee fases op te delen, namelijk de minnelijke incasso en gerechtelijke incasso.

Minnelijke incasso

Tijdens de minnelijke incasso probeert het incassobureau door middel van aanmaningen de vordering te incasseren. De term no cure no pay slaat op dit gedeelte van het proces, aangezien er tijdens de minnelijke incasso vaak geautomatiseerde handelingen plaatsvinden die niet veel tijd en geld kosten. Betaalt de debiteur in deze fase, dan wordt de provisie van het incassobureau verrekend met het te ontvangen geld.

Gerechtelijke incasso

Als de debiteur niet betaald tijdens de minnelijke incasso, dan volgt de gerechtelijke incasso. In deze fase wordt er aan de rechtbank gevraagd om een vonnis uit te spreken over de vordering. Er kan alsnog besloten worden dat de debiteur de vordering moet betalen. Tijdens de gerechtelijke incasso geldt de term no cure no pay niet, ongeacht de uitspraak in de rechtbank.

Een incassobureau kiezen

Er zijn naast de no cure no pay incasso ook andere factoren waar je op kunt letten bij de keuze voor een incassobureau.

Kwaliteit van de behandeling

Een goede incassospecialist is niet te herkennen aan het versturen van een aanmaning of het plegen van een belletje. Dit zijn handelingen die alle incassobureaus voor je kunnen verrichten. Juist wanneer een debiteur niet reageert of onbereikbaar is, onderscheiden goede specialisten op het gebied van incasso zich. Met de inzet van de juiste tools, creativiteit en juridische kennis zullen de echte incasso specialisten exact weten wat je op zulke momenten het beste kunt doen. Zo weet je ongeacht de uitspraak van de rechtbank, wel zeker dat je er alles aan hebt gedaan.

Betrouwbaarheid van het bureau

Iedereen kan op dit moment een incassobureau starten. Dit maakt het lastig om alle bureaus op betrouwbaarheid te checken. Ga in zee met een partij die een betrouwbare website heeft, vraag mensen om je heen en lees reviews op allerlei juridische platformen en bijv. Google.

Communicatie tijdens het proces

Als bureaus je binnen willen halen, dan zullen ze enorm goed bereikbaar zijn. Toch zijn er vast en zeker bureaus die een stuk lastiger te bereiken zijn, wanneer je al klant bent en er een vordering in behandeling is. Ook hiervoor raden we het aan om reviews te lezen en websites te bekijken. Neem een incassobureau die je actief op de hoogte brengt over het verloop of waarbij je zelf via een portaal de status van je incasso’s kunt bekijken.

Een incassobureau inschakelen is een stuk eenvoudiger als je de bovenstaande factoren meeneemt tijdens de zoektocht.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt in onze blogs allerlei handvatten waarmee je verder kunt komen in je thuiswerk flow.

Contactgegevens

Via info @ thuiswerkinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden