Thuiswerk info

Hoogwerker opleidingen: de soorten en kosten ervan

Geplaatst op

Een hoogwerker certificaat is niet verplicht. Toch zijn er veel bedrijven die eisen dat de werknemers die met hoogwerkers werken een certificaat hebben. De reden hiervoor is dat de werkgever namelijk eindverantwoordelijk is op het gebied van veiligheid tijdens werk. Alleen welke hoogwerker cursus is aan te raden en wat zijn de kosten er bijvoorbeeld van? In deze blog vertellen we je er meer over.

Welke hoogwerker opleiding moet ik kiezen?

Er zijn verschillende hoogwerker opleidingen die aangeboden worden. Welke het meest geschikt is, hangt ervan af of je al kennis over en ervaring met hoogwerkers hebt en of je de opleiding als particulier of als werknemer wilt volgen.

Kennis over en ervaring met hoogwerkers

Heb je al ervaring met hoogwerkers? Een herhalingscursus is dan vaak al voldoende, zodat je weer helemaal bij bent op het gebied van werken met een hoogwerker. Nog helemaal geen ervaring met hoogwerkers? Een opleiding voor beginners is dan aan te raden, zodat je helemaal van begin af aan de basis leert om op een veilige manier te werken met een hoogwerker.

Werknemer of particulier

Er zijn verschillende opleidingen voor werknemers en particulieren. Iedere particulier kan deelnemen aan een hoogwerker opleiding, alleen zijn er voor bedrijven speciale cursussen. Zo is het mogelijk om meerdere werknemers tegelijk te certificeren. Bedrijven kunnen kiezen voor incompany trainingen op eigen locatie of voor basiscursussen op een van de vaste cursuslocaties. Bepaal als bedrijf zijnde wat het handigst is voor het bedrijf en de cursisten en laat meerdere werknemers tegelijk het hoogwerker certificaat behalen.

Wat kost een hoogwerker certificaat?

De kosten van een hoogwerker certificaat hangen af van het type cursus. Zo is het voor bedrijven voordeliger om te kiezen voor een incompany cursus, zodat meerdere werknemers tegelijk gecertificeerd kunnen worden. Op deze manier bespaart een bedrijf opleidings- en arbeidskosten, aangezien het personeel maar ongeveer één uur bezig is met de cursus. Hieronder zie je een overzicht van de gemiddelde kosten van de hoogwerker certificaten:

  • Hoogwerker cursus voor beginners: € 175,-
  • Incompany hoogwerker cursus: € 139,-
  • Verlengen hoogwerker certificaat: € 125,-

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt in onze blogs allerlei handvatten waarmee je verder kunt komen in je thuiswerk flow.

Contactgegevens

Via info @ thuiswerkinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden