Thuiswerk info

Sneller en veiliger thuiswerken

Geplaatst op

Lees onze test om te kijken hoe je sneller en veiliger thuis kunt werken. Er zijn allerlei zaken die je kunt doen om te zorgen dat het een stuk aangenamer en veiliger is om thuis te werken. Er bestaat een cursus waar je veel aan kunt hebben op dit gebied. De zogenaamde VCA cursus. Na het volgen van de cursus krijg je een vca certificaat. Lees onze blog om te ontdekken hoe dit allemaal precies in elkaar zit.

Is een VCA cursus belangrijk? 

Wanneer je als zzp-er werkt of als een medewerker in een bedrijf, is het erg belangrijk dat je volgens de moderne veiligheidsrichtlijnen werkt. Deze kunnen van toepassing zijn op allerlei soorten werk. Een VCA cursus leidt op in deze richtlijnen. Je krijgt zo een inzicht in wat er allemaal nodig is om veilig te kunnen werken. 

Je zult zien dat wanneer je werkt via een goede methode die ook nog eens een keer veilig is, dat het werk dat je doet, op een betere manier tot stand komt, want je zult sneller gaan werken als je werkt via goede methode. Wanneer jij denkt dat je nog meer zou willen weten over de verschillende veiligheidsrichtlijnen, dan is het erg slim om een VCA cursus te volgen. Zo leer je tijdens deze cursus wat er allemaal komt kijken bij het werken met gevaarlijke stoffen of machines. 

Hoelang kan ik een vca-certificaat gebruiken?

Een vca certificaat is 10 jaar te gebruiken. Na 10 jaar vervalt het certificaat en is het nodig om een nieuwe cursus te doen om zo weer het certificaat te kunnen halen. Het certificaat behoudt op deze manier zijn waarde, omdat er na 10 jaar natuurlijk wat kan veranderen en de cursus leert je wat er aan nieuwe inzichten in de laatste 10 jaar bijgekomen is. Zo blijf je dus up-to-date als het gaat over de verschillende veiligheidsvoorschriften.

Blijf op de hoogte van trends en nieuwtjes op het gebied van thuiswerken, lees daarvoor onze blogs die wij met grote regelmaat op onze site plaatsen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt in onze blogs allerlei handvatten waarmee je verder kunt komen in je thuiswerk flow.

Contactgegevens

Via info @ thuiswerkinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden