Thuiswerk info

Wat zijn de voordelen van factoring voor freelancers?

Geplaatst op

Er zijn veel voordelen verbonden aan het feit dat je een freelancer bent – je kunt je eigen uren indelen, klanten kiezen en je kunt dragen wat je wilt terwijl je thuis werkt. Het grootste nadeel is de bekende worsteling van weken of maanden wachten op betaling voor het gedane werk dat je hebt gedaan. Hiervoor is freelance factoring echt een oplossing!

De vloek van het freelancer zijn

Buiten een ongedekte kredietlijn en creditcards kan de goedkeuring van de kredietwaardigheid een extra probleem zijn, omdat deze producten niet altijd beschikbaar zijn voor zelfstandigen met weinig vermogen. Om deze reden wenden steeds meer freelancers zich tot de factoring voor de financiering.

Hoe werkt het?

Het proces is eenvoudig. Het begint wanneer een factoringbedrijf je facturen met korting aankoopt, in ruil voor een onmiddellijk voorschot op het kapitaal. Binnen 1-2 dagen stort de factor direct tot 80% van de te innen factuurwaarde op je bankrekening, terwijl je het resterende saldo na betaling van de factuur in reserve houdt. Wanneer je klant de factuur betaalt, maakt de factor het saldo aan je over, verminderd met een vergoeding die kan variëren van 3 tot 5% per maand. Je kunt het proces zo vaak als nodig herhalen.

De oplossing?

Hoewel factoring voor freelancers niet de goedkoopste optie is voor financiering, blinkt het uit boven de meeste alternatieve opties. Een uniek kenmerk van factoring is het incasseren van de betaling; het factoringbedrijf incasseert de betaling van je klanten. Dat is handig, zo hoef jij er niet achteraan. Daarbij koop je zo het risico van eventuele wanbetaling af. 

Met factoring kun je vol vertrouwen nieuwe klanten aannemen met lange betalingstermijnen, daarbij kun jij je concentreren op je werk zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de betaling. Een gestabiliseerde cashflow geeft je veel meer controle over je financiën, waardoor je echt een gevoel van evenwicht krijgt.

Blijf ons volgen voor steeds weer interessante artikelen over zaken doen en thuiswerken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt in onze blogs allerlei handvatten waarmee je verder kunt komen in je thuiswerk flow.

Contactgegevens

Via info @ thuiswerkinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden